Szczęścia , zdrowia i słodyczy maba8 Wam zyczy
Nic się nie zmarnuje
Zwiń
X
-
Nic się nie zmarnuje
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEMTagi: Brak
-
-
Nic się nie zmarnuje
Kumpel dzisiaj rozmawiał z taksówkarzem (jakiś mercedes), coś tam o samochodach, o częściach i facet mówi mu, że przecież nie będzie kupował drogich mercedesowskich części, bo go na to nie stać, więc tak samo jak inni jego koledzy, zaopatruje się wprawdzie w ASO mercedesa, ale kupuje np. klocki hamulcowe "zużyte", czyli takie jak komuś zostały po wymianie w czasie przeglądu. Twierdził, że można na tym polatać jeszcze całkiem konkretne kkm :szeroki_usmiech :wink:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
-
-
Nic nowego przecież. Ja tam nigdy nie wierzyłem ASO. Pomyślcie ile jest niczego nieświadomych kierowców, którzy wymieniają, chociażby te klocki, ktore są zuzyte tylko w połowie, bo powiedzmy sobie szczerze ze jednak nie kazdy jest w stanie sam ocenic stan techniczny niektorych podzespolow. A serwis robi podwójny biznes :wink:Auto jest Bogiem, a prędkość nałogiem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaspoko, ja zawsze jestem ociężały
Pamiętam jak miałem praktyki w Mercedesie to mogłem wynieśc legalnie jakieś turbo nie pamietam jakie co prawda do jakiejs tam regeneracji ale i tak by mi sie oplaciło - zapomniałem wziasc :diabelski_usmiechByła O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
Ja mowilem akurat o wszystkich markach, bo chyba nie myslicie ze to tylko w Mercedesie tak robią? A co do czujnikow- to wystarczy takiemu latwowierniejszemu klientowi powiedziec. " No wie pan, jeszcze Pan pojezdzi miesiac i sie czujniki wlacza, wiec szkoda dwa razy do serwisu jezdzic to przy okazji przegladu zrobmy to i to i tamto....A klient co na to? Jak trza to trza( oczywisnie nie o wszystkich mowie)Auto jest Bogiem, a prędkość nałogiem.
Komentarz
-
-
Panowie, ale nikt z Was tak naprawdę nie pomyślał chyba o co chodzi??!!! Wyobraźcie sobie, ze spotykacie na swojej drodzie (lub co gorsza jedziecie z nim) takiego gł.upka który ma wsadzone używane klocki i co wtedy?? Jakie to moze mieć dla Was konsekwencje??
Takich idiotów którzy wsadzają używane klocki czy amorki do samochodów powinno sie eliminowac ze społeczenstwa bo to są ludzie bez wyobraźni i majacy innych w d... .
To jest własnie polska rzczywistość - zastaw sie a postaw się, lub inaczej bez gwiazdy nie ma jazdy - szkoda tylko, że ta gwiazda ma 15 lat i jest w gorszym stanie technicznym niż niejedna Felicja czy Punto 8)Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Big, swieta racja
A co do ASO i wymiany klockow tez mnie tak chcieli naciac,ze niby klocki mialy mi sie za okolo 5kkm skonczyc,a pezjechalem na nich jeszcze 12kkm i dopiero czujnik sie zaswiecil,po tych 5kkm zdjolem kolo i mowie zobacze bo moze faktycznie juz koncowka ich i to co zobaczylem to szok mnie ogarnol bo jak zmierzylem grubosc okladziny ciernej to miala jeszcze 6mm a w noweczkach nie uzywanych miala 14mm,wiec zadalem sobie pytanie ile mialy te klocki jak mi w ASO miwili ze juz sie koncza....8;9mm :?: :?: :?:
Komentarz
-
-
A ci taksówkarze-kombinatorzy to gówno spod siebie by zjedli. Że o bezpieczeństwie klientów nie wspomnę... Żenada...OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez fabia2A co do czujnikow- to wystarczy takiemu latwowierniejszemu klientowi powiedziec. " No wie pan, jeszcze Pan pojezdzi miesiac i sie czujniki wlacza, wiec szkoda dwa razy do serwisu jezdzic to przy okazji przegladu zrobmy to i to i tamto....A klient co na to? Jak trza to trza( oczywisnie nie o wszystkich mowie)
Nalezy pamietac, ze oni oceniaja klocki czy wytrzymaja do nastepnego przegladu, a rozbieznosc w przebiegach moze byc od 20-80kkm, wiec dla niektorych to jednak dobrze.
[ Dodano: Sob 21 Lut, 09 17:53 ]
Zamieszczone przez BigPanowie, ale nikt z Was tak naprawdę nie pomyślał chyba o co chodzi??!!! Wyobraźcie sobie, ze spotykacie na swojej drodzie (lub co gorsza jedziecie z nim) takiego gł.upka który ma wsadzone używane klocki i co wtedy?? Jakie to moze mieć dla Was konsekwencje??
Takich idiotów którzy wsadzają używane klocki czy amorki do samochodów powinno sie eliminowac ze społeczenstwa bo to są ludzie bez wyobraźni i majacy innych w d... .
Tak samo wole, aby ten taxiaz wsadzil te uzywane klocki np. z polowa grubosci niz dalej ujezdzal te swoje co ma cienkie jak papier, bo go nie stac na nowe :x
Zeby nie bylo, to ja tak nie robie i nie popieram, ale z dwojga zlego to lepsze to niz tamto.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SamiecNie zgadzam sie , jezli moje amorki maja prawie 200kkm przebiegu to zakup i montaz uzywanych po 50kkm np.od kolegow z klub, bedzie chyba w miare rozsadnym wyjsciem.
Sorry, ale jeśli kogoś nie stać na wymiane amortyzatorów, to albo go nie stać na samochód wogóle, albo na samochód tej klasy który posiada. Trzeba mierzyć siły na zamiary. Kupić auto, w tej chwili, jest prosto, ale utrzymać ten samochód już trochę gorzej
Chłopie klocki czy amorki to BEZPIECZENSTWO, to nie jest używana szyba czy maska.
Już pomijam, że sprzedaż używanych części mających wpływ na bezpieczeństwo jest w Polsce prawnie zabroniona, ale elementarne zasady bezpieczenstwa i wyobraźni powinny podpowiedzieć, że wkładanie używanych elementów mających BEZPOŚREDNI wpływ na bezpieczeństwo jazdy, to czysty barak wyobraźni i troski o innych :evil: .
Jak napisaem na początku, jeśli ktoś szuka mocnych przeżyć to niech kupuje używane gacie i skarpetki 8)
P.S. Gdyby do ASO nie przyejżdżali tacy idioci którzy kupują używane klocki czy amorki, to pracownikom z ASO nie opłaciłoby się oszukiwać bo... nie mieli by zbytu na używki. Czyż nieCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lookerA ci taksówkarze-kombinatorzy to gówno spod siebie by zjedli. Że o bezpieczeństwie klientów nie wspomnę... Żenada...
może też stąd wzięło się moje przekonanie, z którego kiedyś próbowali mnie wyleczyć koledzy gazownicy w innym wątku, że w aucie zasilanym LPG musi cuchnąć gazem również w środku, obroty szaleją a szafa przypomina choinkę :lol:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
co się tyczy klocków przy przeglądzie w ASO to mechanik musi Ci powiedzieć że mogą nie wytrzymać do następnego przeglądu , to jego obowiązek . a ty zrobisz jak uważasz. ale w razie draki miałeś mówione .
Samiec , i jeszcze są dobre te amorki :?:
:?: :?:
wiem że w O1 są wytrzymałe prawie jak w starych accordach ale żeby aż 200 tyś :?O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
w o1 mozna przelatac 200tys, spokojnie;-)
A tak notabene serwisów i naciągania:
Nasza rodzinna O1, podczas badania rejestracyjnego, w ASO Skody, po 4 latach uzytkowania i z przebiegiem 60 tys km panowie stwierdzili ze amorki tylne do wymiany... Dziwnym trafem jezdzimy do dzis i auto jest elegancko sztywne, moim zdaniem wszystko okej.
Ciekawe czy ASO tak chcialo o nas zadbać czy miało juz klienta na nasze amorki :wink:Auto jest Bogiem, a prędkość nałogiem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodanie wsadzajmy wszystkich do jednego wora
Zamieszczone przez szkodaumiejętności jazdy bez amortyzatorów (jak się ma dobrze wyczuteOII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez fabia2miałem raz wątpliwą przyjemność jechać autem praktycznie bez amortyzatorów i istotnie, da sie. Ale to nerwowka troche :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiechsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez fabia2miałem raz wątpliwą przyjemność jechać autem praktycznie bez amortyzatorów i istotnie, da sie
ale hamować już nie :twisted:
przynajmniej w e36O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
Komentarz